Gelderland Sport!

We werken aan een schoon, veilig, welvarend én gezond Gelderland. Samen met onze partners gebruiken we hierbij de kracht van sport om maatschappelijke, sportieve en economische impact te maken.
Gelderland Sport!

De kracht van sport

De kracht van sport transcriptie

Provincie Gelderland – sport provincie Duur: 1 minuut en 20 seconde De video begint met een titel; ’t beste en mooiste van Gelderland – Jesse Laport, dichter des Gelderlands. Vervolgens begint de video. Hierin zijn beelden te zien van verschillende sportevenement in Gelderland. Ook zijn mensen alleen aan het trainen. De volgende sporten komen voorbij; fietsen, paardrijden, BMX, (hard)lopen, volleybal, basketbal, (baan) wielrennen, tennis, atletiek. Ook is er een motiverende voiceover te horen; “Het zijn de blaadjes die knerpen onder je banden in het bos. Het is de bal aan je voeten naar de bal in het net. Het is kopje onder en kopje weer naar boven. Het is het branden van je spieren. Het is het bloed dat pompt door je lijf. Het is het zweet op je gezicht. Het is één worden met de natuur en één met jezelf. Het is de mooiste natuur. Het is je allerbeste zelf. Het is vertrouwen op je lijf. Het is vertrouwen in je lijf. Het is waar motivatie, transpiratie en prestatie samenkomen. Het is weten dat jij het doet, maar nooit alleen. Het is de toppen van je kunnen. Het is het gevoel van kunnen winnen. Het is tot aan de horizon. Het is de aanloop die je neemt. Het zijn de stappen die je zet. Het zijn de sprongen die je maakt. Het is steeds een stapje verder. Het is steeds een trapje hoger. Het zijn de meters die maakt. Het is samen met elkaar. Het is samen met jezelf. Het is waar motivatie, transpiratie en prestatie overwinnen.” De video eindigt met het logo van provincie Gelderland en www.gelderland.nl

Wandelend door de prachtige natuur die onze provincie rijk is, op de fiets, e-bike of paard over de vele paden, actief in zwembaden, sporthallen of op de velden. Als deelnemer of bezoeker bij een van onze sportevenementen. Gelderland is dé sportprovincie van Nederland. Sport is er voor iedereen. Jong en oud. Met en zonder beperking. Sport zorgt voor sociale verbondenheid, fysieke én mentale gezondheid. We gebruiken deze kracht van sport om maatschappelijke, sportieve en economische impact te maken. Hoe we dat doen? We hebben onze plannen en acties voor de periode 2020 – 2023 verdeeld in 4 actielijnen.

4 Actielijnen

Actielijn 1:

Sport_Actielijn1_b52bf7dc53.jpg
Meedoen en ontmoeten

Sport verbindt en inspireert. We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen aan sport en beweging.

Lees meer > 

Actielijn 2:

Sport_Actielijn2_6811009c5d.jpg
Evenementen en talenten inspireren

We ondersteunen talenten in hun weg naar de top. Evenementen zorgen ervoor dat de provincie bruist. 

Lees meer >

Actielijn 3:

Sport_Actielijn3_4a52528de4.jpg
Gezonde inwoners in een gezonde leefomgeving

We helpen mee om maatschappelijke problemen als overgewicht, obesitas, te weinig beweging, roken en overmatig alcoholgebruik te verminderen. 

Lees meer >

Actielijn 4:

Sport_Actielijn4_e9c46e7e9c.jpg
Duurzame sportomgeving

De komende jaren gaan we de Gelderse sportclubs, accommodaties en evenementen verder helpen verduurzamen. 
Lees meer >

Gelders Sportakkoord verbindt

Sport draait om samenwerking. Een sterk en duurzaam Gelders sportklimaat realiseren we dan ook samen met de Gelderse Sport Federatie, Topsport Gelderland, Gelderse gemeenten, sportbonden en organisatoren. Met elkaar zorgen we er met het Gelders Sportakkoord voor dat Gelderland dé sportprovincie van Nederland is en blijft. Neem ook eens een kijkje op de website van het Gelders Sportakkoord. Hier kunt u de resultaten, doelen en 140 partners van het Gelders Sportakkoord zien. 

Links

Subsidies

Wilt u uw gemeenschappelijke sportvoorziening, waar beweegactiviteiten en sociale activiteiten plaatsvinden, aanpassen of deze voorziening verduurzamen? Dan kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Meer informatie over de voorwaarden vindt u op onze subsidie webpagina Leefbaarheid, aanpassingen gemeenschapsvoorziening.

Wilt u een sportevenement en een programma van side-events bij een sportevenement organiseren? Dan kunt u subsidie aanvragen. Meer informatie over de voorwaarden vindt u op onze subsidie webpagina sportevenementen.

Wilt u een regionaal sporttalentenprogramma of regionaal multi-sporttalentenprogramma (verder) ontwikkelen en uitvoeren? Dan kunt u subsidie aanvragen. Meer informatie over de voorwaarden vindt u op onze subsidie webpagina Regionale Sporttalentenprogramma’s.