Burgemeester vacatures

De commissaris van de Koning heeft een belangrijke rol bij het werven en benoemen van een burgemeester in een gemeente binnen provincie Gelderland. Op deze pagina vindt u actuele vacatures.

Provincie Gelderland heeft 2,1 miljoen inwoners, verdeeld over 51 gemeenten. 7 van onze 51 gemeenten hebben het afgelopen jaar een nieuwe burgemeester gekregen. In 1 gemeente is een burgemeesterskandidaat voorgedragen. Het komende jaar zoeken de inwoners van zeker 5 gemeenten een nieuwe burgemeester. 

En daarbij telt niet je geslacht, leeftijd, geaardheid of eventuele lichamelijke beperking. Wat wel telt zijn je kwaliteiten en vaardigheden die je als bestuurder nodig hebt. Die kun je hebben opgedaan in de zorg, het onderwijs, bedrijfsleven of het openbaar bestuur. Steeds meer burgemeesters in Gelderland komen uit een andere maatschappelijke sector dan het openbaar bestuur.

Midden in de samenleving; zorgen dat de belangen van alle inwoners gezien en gehoord worden; werken aan een betrouwbare, open overheid. Als burgemeester heb je daar een essentiële rol in en ben je ook het gezicht van de gemeente en gemeenschap.

Wil je aan het roer staan van een gemeente? Elke gemeenteraad stelt een profiel op van de gewenste kandidaat. Verdiep je in die profielen en reageer vooral als je een match ziet. De commissaris van de Koning van Gelderland John Berends en de gemeenteraden zien je reactie graag tegemoet. 

Vragen?

Meer informatie vind je ter zijner tijd op de websites van de gemeente en van de provincie. 
Nu al vragen? Neem dan via kabinet@gelderland.nl contact op met de kabinetschefs van de commissaris van de Koning, Wiel Waelen en Katinka Oldenburger-Top.

Gemeente Tiel

In de periode van 17 juli tot en met 28 augustus 2023 zochten we een nieuwe burgemeester voor de gemeente Tiel.

Gemeente Maasdriel

Op termijn zoeken we een nieuwe burgemeester voor de gemeente Maasdriel

Gemeente Montferland

Op termijn zoeken we een nieuwe burgemeester voor de gemeente Montferland

Gemeente Heerde

In de periode van 16 maart tot en met 6 april 2023 zochten we een nieuwe burgemeester voor de gemeente Heerde