Werkgeversaanpak

Werkgevers spelen een belangrijke rol in het stimuleren van bewust reisgedrag door hun werknemers. In de Gelderse regio’s zijn mobiliteitsmakelaars actief die werkgevers kunnen ondersteunen bij het verduurzamen van hun mobiliteitsbeleid en het stimuleren van bewust reisgedrag bij hun werknemers.

Provincie Gelderland financiert deze mobiliteitsmakelaars samen met deze regio’s. Als er toch gereisd moet worden voor het werk is het belangrijk dat het gebruik van de fiets zoveel mogelijk gestimuleerd wordt. En waar mogelijk gebruik wordt gemaakt van elektrische (deel)auto’s.

Hulp bij mobiliteitsbeleid voor jouw organisatie?

Wil je hulp bij verduurzamen van het mobiliteitsbeleid voor jouw organisatie? Of meer weten over het stimuleren van slim en duurzaam reisgedrag? In Gelderland zijn verschillende mobiliteitsmakelaars actief, die jou als werkgever hierbij kunnen ondersteunen. Interesse? Neem contact op met de mobiliteitsmakelaar in uw regio. • Noord-Veluwe: Tako de Jong • Regio Stedendriehoek: Arjan Keijzer • Regio FoodValley: Pieter Keeris • Regio Arnhem/Nijmegen • Regio Achterhoek • Regio Rivierenland: Alwin Bakker

Gratis mobiliteitsscan

Met behulp van een gratis mobiliteitsscan krijgt u in een online omgeving inzicht in het woon- en werkverkeer van uw medewerkers én inzicht in de mogelijkheden om dat te beïnvloeden. Deze mobiliteitsscan werkt op basis van postcodegegevens. Door het uitvoeren van deze scan kunt u verder aan de slag bij het maken van (nieuw) mobiliteitsbeleid. Zo kunt u kosten besparen of de CO2-uitstoot van uw organisatie verminderen.

Interesse? Neem contact op met de mobiliteitsmakelaar in uw regio.

Beste Fietswerkgever van Nederland

Winnaars beste fietswerkgevers van Gelderland Landelijk mobiliteitsplatform ‘Zo Werkt Het’ voerde de afgelopen maanden campagne om de beste Fietswerkgever van Nederland te vinden. Mobiliteitsregio Gelderland koos 3 winnaars in de categorieën 1-50 werknemers, 51-200 werknemers en 200 en meer werknemers. Deze winnaars zijn ROVA Achterhoek, BOOT ingenieurs in Veenendaal en politie Nederland. Al deze bedrijven hebben hun basisvoorzieningen goed op orde. Voldoende fietsenstallingen, reparatiesetjes beschikbaar en ruimte om fietskleding op te bergen. Daarnaast heeft ROVA bijvoorbeeld fiscaal aantrekkelijke regelingen voor hun werknemers, bij BOOT ingenieurs kunnen werknemers die met de fiets komen punten sparen via een app en politie Nederland zet een promotieteam in om fietsgebruik te stimuleren. Bekendmaking landelijke winnaars Naast de regionale prijzen, is het ook mogelijk om landelijk in de prijzen te vallen. Op dinsdag 21 november 2023 maakt een onafhankelijke jury bekend welke bedrijven zich de beste Fietswerkgever van Nederland per categorie mogen noemen. Bij deze digitale uitreiking ontvangen de landelijke winnaars de felbegeerde Zo Werkt Het Award 2023.

Zo Werkt Het

Op regionaal niveau werken mobiliteitsnetwerken al tijden aan diverse campagnes en tools die de mobiliteit en werkcultuur van hun regio verbeteren. Daarom hebben wij de handen ineengeslagen en een landelijk platform gecreëerd waar al deze campagnes en tools samenkomen. Met elkaar een bereikbaar, duurzaam en leefbaar Nederland, Zo Werkt Het

Zo werkt het poppetje

Ongestoord onderweg: rij MONO 

Werkgevers zijn verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving. Niet alleen op de werkvloer, maar ook voor medewerkers die onderweg zijn. Achter het stuur vergaderen en een smartphone gebruiken is niet veilig en niet slim. Onderweg bellen verdubbelt het risico op een ongeval. Een bericht lezen of typen tijdens het rijden maakt dat risico zes keer zo groot. Veilig rijden is MONO rijden. Zonder afleiding en met volle aandacht voor het verkeer. Daarbij zorgt ongestoord onderweg zijn voor minder stress. Logisch dus, dat je als werkgever de MONO-gedachte omarmt. Dat werkt voor iedereen beter!

Verkeersveiligheid

Als provincie hebben we als doel het aantal ernstige ongevallen in Gelderland jaarlijks te verminderen. Dit doen we op verschillende manieren.  Lees hier meer over ons verkeersveiligheidsbeleid.