Wie wint Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2022?

Maandag 19 december 2022 maken we de winnaars bekend van de 9e editie van de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit. Er is een juryprijs én een publieksprijs ter waarde van € 10.000. De jury maakt binnenkort haar keuze. U kunt nog stemmen tot en met 15 december 2022.
Wie wint Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2022?
Gepubliceerd op: 29-november-2022

Van pluktuin tot woningbouwproject

We deden in september een oproep om projecten in te dienen die erin geslaagd zijn om ‘de Kunst van het Kiezen’ – het thema van deze editie - in de praktijk te brengen. We hebben namelijk veel plannen op het gebied van wonen, werken, energie, natuur en landbouw. Welke voorbeelden laten zien dat je dit met slimme keuzes en combinaties mooi kunt oplossen? We ontvingen tientallen inzendingen. Hieruit nomineerden Gedeputeerde Staten begin november 15 projecten. Ze liggen verspreid over de provincie en zijn zeer gevarieerd in aard, omvang en aanpak. Bijvoorbeeld een duurzame wijk, een pluktuin, een historisch landgoed en ontmoetingsplekken.

Prijsuitreiking

Op maandag 19 december 2022 maken we de winnaars bekend tijdens een feestelijke middag in het Huis der Provincie. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor belangstellenden die hier graag bij aanwezig willen zijn. Kijk op onze website voor meer informatie over het programma en aanmelden.

Publieksprijs

U kunt tot 15 december stemmen op de publieksprijs.